bidenBiden Adminstrationcongressfeaturefeaturedgeorge floydgeorge floyd anniversaryGeorge Floyd familygeorge floyd police reformjoe bidenjoe biden police reformNewspolice reformpoliticspresident biden george floydpresident biden police reformpresident joe biden

Presidenti Biden bën thirrje për një reformë “domethënëse” të policisë në përvjetorin e tretë të vdekjes së George Floyd


President Joe Biden lëshoi ​​një deklaratë prekëse në përvjetorin e tretë të e George Floyd vdekjen të enjten dhe i bëri thirrje Kongresit të miratojë reformën “domethënëse” të policisë duke bërë këtë.

Presidenti i kërkon Kongresit të miratojë reformën në polici në përvjetorin e tretë të vdekjes së George Floyd

Biden i kërkoi Kongresit që kalojnë reformën “domethënëse” të policisë ndërsa kujton George Floyd në përvjetorin e tretë të vdekjes së burrit të Minesotës, sipas Minesota Star Tribune.

“Unë do ta nënshkruaj atë,” tha Biden të enjten. “Por ne e dimë se zbatimi i ndryshimeve reale dhe të qëndrueshme në nivel shtetëror dhe lokal kërkon që Kongresi të veprojë. I bëj thirrje Kongresit të miratojë një reformë kuptimplote policore dhe ta dërgojë atë në tryezën time.”

Ai vazhdoi: “Unë do të vazhdoj të bëj gjithçka në fuqinë time për të luftuar për përgjegjësinë e policisë në Kongres dhe mbetem i gatshëm të punoj me republikanët dhe demokratët njësoj për zgjidhje të vërteta.”

Biden gjithashtu shkroi në Twitter të enjten për të nderuar jetën dhe trashëgiminë e Floyd.

“Sot, Amerika mban zi për vrasjen e George Floyd tre vjet më vonë. Nuk do t’i harroj kurrë fjalët e Gianna Floyd: ‘Babi ndryshoi botën’. Ai ka – bashkuar njerëzit e çdo race dhe brezi në paqe dhe me qëllim për të thënë: ‘Mjaft’. Urrejtja nuk mund të ketë kurrë një port të sigurt në Amerikë.”

Përveç kësaj, Biden lëshoi ​​gjithashtu një deklaratë përmes Faqja zyrtare e Shtëpisë së Bardhë.

Drejtësia e barabartë është një besëlidhje që kemi secili me njëri-tjetrin. Sot, tre vjet pas vrasjes së George Floyd, le të ndërtojmë mbi përparimin që kemi bërë deri tani dhe të ripërkushtohemi për punën që duhet të vazhdojmë të bëjmë çdo ditë për të ndryshuar zemrat dhe mendjet, si dhe ligjet dhe politikat…”

Shtëpia e Bardhë ndau gjithashtu një klip të shkurtër për të përkujtuar trashëgiminë e Floyd.

Përpjekjet për të kaluar reformën e policisë në nivel federal kanë dështuar të bëhen ligj

Deklaratat e Bidenit vijnë disa muaj pasi ai i kërkoi Kongresit të ndërmarrë veprime për reformën policore gjatë fjalimit të tij në shkurt “State of the Union”.

Përpjekjet e shumta për të miratuar reformën policore në nivel federal kanë dështuar të bëhen ligj në vitet pas vrasjes së Floyd nga duart e ish-oficerit të Departamentit të Policisë në Minneapolis, Derek Chauvin.

Pamjet e kameras treguan Chauvin duke shtypur gjurin e tij në qafën e Floyd për nëntë minuta mes thirrjeve të këtij të fundit “Nuk mund të marr frymë!” Veprimet e Chauvin përfundimisht e bënë atë të mbytej. Ish-oficeri 46-vjeçar u dënua me vuajtje 252 muaj burg në korrik.

Policët e tjerë Alexander Kueng, Thomas Kiernan Lane dhe Tou Thao u akuzuan gjithashtu në lidhje me vdekjen e Floyd. Thao u shpall fajtor në fillim të këtij muaji të ndihmës dhe nxitjes së vrasjes së shkallës së dytë, Dhoma e hijes raportuar.

Një afat kohor i përvjetorëve, miratimi i ligjit të drejtësisë së George Floyd në polici

Në vitin 2021, Biden u takua me familjen e Floyd në Shtëpinë e Bardhë në përvjetorin e parë të vdekjes së Floyd. Ai i kishte bërë thirrje publikisht Kongresit që të arrinte një marrëveshje për reformën policore deri në atë ditë.

Demokratët e Dhomës së Përfaqësuesve ishin në gjendje të miratonin Aktin e Drejtësisë në Policinë e George Floyd, pavarësisht kundërshtimit të gjerë republikan.

Megjithatë, bisedimet dështuan më vonë atë vit. Projektligji përfundimisht nuk arriti të mblidhte mjaftueshëm mbështetje dypartiake për të kaluar në Senat, raporton The Tribune.

Biden vazhdoi të nënshkruajë një urdhër ekskluziv së bashku me anëtarët e familjes së Floyd në përvjetorin e dytë të vdekjes së tij. Ky urdhër është ende mjaft i kufizuar për sa i përket ndikimit, sipas gazetës.

“Në të gjithë administratën tonë, ne kemi bërë përparim të rëndësishëm në përmbushjen e kërkesave të OE tim (urdhri ekzekutiv), duke e bërë policimin më të sigurt, më të barabartë dhe më efektiv”, tha Biden në deklaratën e tij.

The Star Tribune raporton se disa ngjarje për nder të Floyd do të mbahen në Minesota gjatë ditës së ardhshme disa ditë.




Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.