black historyblack pilotsfeaturedhistoryLeona SeraoNewspilotTraveltravelingTSR We Global

Piloti 23-vjeçar përpiqet të bëhet gruaja e parë me ngjyrë që fluturon rreth botës vetëm


Një grua 23-vjeçare e quajtur Leona Serao po përpiqet të bëjë histori si pilotja e parë grua me ngjyrë që fluturon e vetme nëpër botë. Sipas Yahoo NewsSerao planifikon të nisë objektivin e saj këtë verë.

LIDHUR: NASA emëron burrin e parë të zi dhe gruan e parë astronaute për misionin e ardhshëm në Hënë

Më shumë detaje rreth 23-vjeçares Leona Serao dhe qëllimit të saj për të bërë histori

Sipas gazetës, Serao do të nisë udhëtimin e saj 3-mujor rreth botës në gusht. Ajo do të largohet nga shtëpia e saj në qytetin e Nju Jorkut dhe fluturimi i saj thuhet se do të mbulojë 33 vende që përfshijnë katër kontinente.

Gazeta raporton se janë kryer 142 fluturime të vetme në të gjithë globin. Megjithatë, nga ato fluturime, vetëm 11 pilotë kanë qenë gra. Për më tepër, asnjë nga pilotët deri më sot nuk ka qenë i zi.

Serao tregoi se udhëtimi i saj rreth globit do të jetë frymëzues për të tjerët.

“Fakti që unë do të jem i pari, do të thotë se do të jem në gjendje të frymëzoj të tjerë zezakë dhe të tjerë afrikanë që duan të bashkohen në fushën e aviacionit.”

Yahoo News raporton se nga 158,000 pilotët e licencuar globalisht, vetëm 150 janë gra të zeza – më pak se 1% e shifrës totale.

Sfondi i 23-vjeçares dhe si ngulmoi në një “fushë të dominuar nga meshkujt”

Sipas gazetës, Serao ka lindur në SHBA dhe është rritur në Republikën Demokratike të Kongos, një vend në Afrikën Qendrore.

Në Republikën Demokratike të Kongos, gazeta raporton se ka vetëm tre gra pilote të licencuara.

“Është një sfidë sepse është një fushë e dominuar nga meshkujt dhe femrat nuk kanë pasur mundësinë të jenë pilot më parë. Ne as që mund të vozisim më parë [the 20th century]. Dhe në industrinë e aviacionit, mbeti i tillë.”

Megjithatë, Serao nuk do të pengohej nga sfidat. Në vend të kësaj, ajo u kthye në SHBA nga Afrika, përfundoi një program studimi intensiv piloti gjashtëmujor dhe pagoi 70,000 dollarë për shkollën e fluturimit.

Ajo u bë pilot e licencuar dhe madje ka ngritur një fushata online për të mbuluar shpenzimet e ushqimit, karburantit dhe akomodimit ndërsa përfundon udhëtimin e saj në mbarë botën.

Në faqen e fushatës, ajo rendit qëllimet e saj për udhëtimin.

“Frymëzoni brezat e ardhshëm, veçanërisht gratë dhe gratë e zeza

ndjekin ëndrrat e tyre pa frikë, Promovojnë Diversitetin, Barazinë dhe Përfshirjen globalisht,

Rritja e diversitetit dhe përfshirja në aviacion”

Ndërsa Serao përpiqet të arrijë qëllimin e saj, ajo gjithashtu ndan këshilla të forta por frymëzuese për të tjerët.

“Kur ke një qëllim, duhet të luftosh për të, pavarësisht nga situata.”
Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.